Met het eind van de zomer in zicht, is het tijd voor een update.
Deze zomer heb ik niet stilgezeten. Het hele jaar ben ik bezig geweest met het inzamelen van geld voor KiKa. Ik had mij namelijk opgegeven voor Giro di KiKa: In 6 dagen 995 km over 16000 hoogtemeters fietsen door de Dolomieten om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Iets waarvan ik vooraf niet wist of het zou lukken. Eind juni was het dan zover en het bleek een groot succes te zijn. Het fietsen door de bergen ging erg goed en we hebben met alle 160 deelnemers ruim € 730.000,- opgehaald voor dit goede doel!

Tijdens de zomervakantie heb ik mijn huis opgeknapt.
Daarnaast veel nieuwe plannen en ideeën voor de kinderen verzameld en uitgewerkt.

En dan de Mont Ventoux… Deze (enorme) berg heeft 3 kanten waar je naar boven kunt fietsen. Het leek mij leuk om alle 3 de kanten in 1 dag te ‘bedwingen’. Dat heb ik geweten. Zwaar! Maar ook zo gaaf om te doen. Weer iets waarvan ik niet wist of het zou lukken, maar wel ben gaan doen. Ik heb nog nooit zo op doorzettingsvermogen gefietst als deze dag. Wie fietst, weet dat bergen fietsen fysiek is, maar ook mentaal. Iets om ook komend schooljaar de kinderen weer mee te gaan geven: Je weet niet altijd of je iets kunt, maar als je het gewoon gaat doen blijk je het soms al te kunnen. Lukt het nog niet, stel je plan bij en blijf oefenen en proberen. Wat mag je trost zijn op jezelf als het je lukt!

Nu lekker fris, opgeruimd en uitgerust aan het nieuwe schooljaar beginnen. Zin in!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat ik, samen met de kinderen, doe? Volg Oppasjuf dan op Facebook en LinkedIn. Hier deel ik interessante artikelen, tips en ideeën.