Drie vragen aan Janneke van Oppasjuf

Janneke is de oprichtster en het gezicht van Oppasjuf. Maar wie is ze nu eigenlijk? Hier drie vragen aan Janneke.

Waarom ben je Oppasjuf gestart?
Ik stond voor de klas en had het gevoel veel tijd aan andere zaken dan de kinderen te moeten besteden. Dat was niet wat ik wilde. Daarnaast merkte ik, dat als ik ouders vroeg hun kind te helpen met bepaalde schoolvakken, de wil er altijd was, maar de tijd en/of kennis vaak ontbrak. Zo is het idee voor Oppasjuf ontstaan. Gelukkig besteed ik nu weer het grootste deel van mijn tijd aan de kinderen.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het inspelen op de vragen en behoeften van de kinderen d.m.v. het maken van een passend plan en dit vervolgens uit te voeren tijdens het werken met de kinderen.

Wat wil je bereiken met je werk?
Mijn doel is om kinderen te helpen eigenaarschap te ontwikkelen bij hun schoolwerk, maar ook daarbuiten. Omdat we hier met Oppasjuf voor aan huis komen, is de kinderopvang geregeld. Voor ouders zijn dit dus twee vliegen in één klap.

Wil je meer weten over Janneke of de mogelijkheden van Oppasjuf? Mail dan naar janneke@oppasjuf.nl